Attrakciók

Ha tartalmas kikapcsolódásra vágyik, akkor Lillafüreden 30 perces sétatávolságra olyan izgalmas és látványos attrakciókkal találkozhat, amiben a történelem, a természet, a kaland, a játék, a sport, a romantika, a természettudomány és az irodalom egyszerre jelentkezik teljes valójában.

A lillafüredi friss levegőt élvezheti a lebegés közben, a barlangok mélyén, a bükkfák között a hegyoldalban, a vízparton és a kalandpark kötélpályáján csúszva 12 m-es magasságban is akár.

ÉLMÉNYEK MINDEN MENNYISÉGBEN, IRÁNY LILLAFÜRED!

Lillafüredi Sport- és Kalandpark

Nálunk középpontban a szórakozás és szórakoztatás!

Hotel Palota Lillafüred ****

A lillafüredi Palotaszálló 1925 és 1929 között épült a Hámori-tó mellett, Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban.

Lillafüredi Libegő

A Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedő Libegő egy kilométer hosszan szállítja az utasokat.

Hermann Ottó Emlékház

Herman Ottó egykori lillafüredi nyaralója, a Peleház 1898–1903 között épült, az akkoriban újonnan kialakított üdülőtelep részeként.

Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Magyarország egyik legszebb vonalvezetésű kisvasútja, valódi hegyipálya; vonala meredek hegyoldalakban, különleges völgyhidakon, alagutakon vezet keresztül.

Hámori-tó

Lillafüred arculatának egyik meghatározó eleme a Hámori-tó, ami a Garadna patak mesterségesen duzzasztott szakasza.

Lillafüredi Függőkert és Vízesés

A Palotaszálló alatti hegyoldalt függőkertszerűen alakították ki, amely lépcsőzetesen ereszkedik alá az Anna-barlang bejáratához.

Szent István-barlang

Az István-barlang a környék legnagyobb cseppkőbarlangja, látnivalói a Nagyterem, a Kilátó és a Színházterem.