Leírás és segítség a Kockaforgó játékhoz

KOCKAFORGÓ avagy 2 x 6 KOCKA Lillafüreden

A játék célja, hogy megtaláld Lillafüred területén elrejtett 12 kockát. A Kiskockák és a Nagykockák is betűket rejtenek, ezeket kell összegyűjtened, majd 2 szót ezen betűkből összeraknod.

A játékot egy kézzel illusztrált térkép segíti, melyen jelölve vannak a kockák helyszínei, valamint egy útlevél (3 korosztály számára "testreszabva"), ami további játékos feladatokat is tartalmaz. A térképet és az útleveleket a Palota szállóban, a Kalandparkban és a Libegőnél lehet átvenni.


A digitális verzióját a térképnek és az útleveleknek alul találod!  

6 KISKOCKA


A 6 kiskocka (15x15x15 cm) főként fák ágain lógnak, így érdemes felfelé is nézni a játék során. A kiskockák egy-egy betűt mutatnak. Ezeknél a kockáknál nincs más feladat, csak a betűket feljegyezned. A kiskockákon lévő betűkből egy, Lillafüredhez erősen kötődő szót tudsz összerakni. Annyit segítünk, hogy Herman Ottóhoz és a szeleta-kultúrához is köze van a szónak.

6 NAGYKOCKA


KéregsímogatóA 6 nagykocka Lillafüred nagyobb attrakciói mellett találhatóak, melyek témájában kötődnek az adott látnivalóhoz. Ezek a kockák játékos elemeket is tartalmaznak, de hasonlóan a másik sorozathoz, betűket rejtenek, amikből szintén egy szót lehet kirakni.

2 további kockát is találhatsz, az egyik a Szálloda bejáratánál lévő infókocka, a másik a vasútállomás melletti postaláda, ahova a megfejtésedet tartalmazó útleveledet dobhatod.

  • Verskocka - Függőkert teteje, a Palotaszálló kerítésén

4 versrészlet, melyből az egyik József Attila költeménye. A helyes betű megtalálásához tudni kell melyik ez a költemény. Segítség: A Függőkertben a Költészet teraszán megtalálható az elrejtett versrészlet.

  • Lakatkocka - Vízesésnél a korláton

Itt nem kockát, hanem egy, az Irány Lillafüred! logóval ellátott lakatot kell megtalálnod, aminek alján találod a betűt.

  • Horgászkocka - Herman Ottó emlékház melletti híd a Szinva felett

Itt egy fa pisztrángot kell "kihorgászni" a Szinva patakból, ami rejti a betűt.

  • Madár és békahang - Herman Ottó emlékház kerítése

Itt játszani lehet, különbözű fajátékokkal béka és madárhangokat tudsz kelteni, a doboz alján van elrejtve a betű.

  • Camera obscura - Kalandpark játszótér

A legnagyobb kocka egy camera obcura, mely a fényképezőgép egyfajta elődje. Belenézve (próbáld úgy, hogy minél kevesebb fény menjen a szemed mellett be a lukon) a környék egyik leglátványosabb pontját, a Fehérkőlápát lehet látni a felső 3 kisképen. A camera obscura egy fordított, homályos képet ad.

A feladat, hogy az útlevélen szereplő 3 sziluett közül ki kell választani, melyik látható. Segítség: Szabad szemmel felnézve a Fehérkőlápa vonulatára is kitalálható a helyes sziluett :-) 

  • Kéregsímogató - Libegő alsó állomás

Egy rúdra szerelt 3 kockából álló installáción a Bükk 4 jellemző fafajtájának termését, levelét és kérgét lehet összepárosítani. A helyes betűjel a környék nevét is adó fafajta kérge mellett látható. 

További játékok az útlevélen

Az útlevélen további játékos feladatok is vannak, ezeknek nincsen szerepük a szavak kitalálásához.